Diensten

Opleiding en Training

Diensten

Technische ondersteuning

Diensten

Psychische ondersteuning

Diensten

Juridisch advies

Diensten

Verzekeringen

Diensten

Kennisbank

Diensten

Info & advies

Diensten

Financiele ondersteuning

green plant in clear glass vase

Financiele ondersteuning

De Vereniging Alternatief wonen stimuleert en faciliteert alternatief woon projecten die ten goede komt voor onze doelgroep en in het bijzonder voor onze leden. Wij bieden ondersteuning aan gemeenten en bedrijven die wonen op alternatieve wijze mogelijk willen maken. Dit is niet zonder voorwaarden. De wensen en ideeën voor onze leden staan ten alle tijden centraal De Vereniging kan na beoordeling van de plannen overgaan tot (gedeeltelijke) financiering van het project. De Vereniging  treedt hierbij op als projectleider of als projectondersteuner. De gelden worden ofwel opgebracht vanuit de middelen van de Vereniging (link naar organisatie structuur) ofwel door middel van investeerders, fondsen en subsidies . 
Lees hier alles

Info & advies

Vereniging Alternatief wonen is er voor haar leden. Bent u op zoek naar actuele informatie of heeft u advies nodig bij uw nieuwe onderkomen? De experts van vereniging alternatief wonen staan voor u klaar. Wanneer u er voor kiest om een andere woonvorm aan te nemen heeft u te maken met diverse partijen. Denk hier aan gemeentes, overheden en overkoepelende organisaties. Soms kan het prettig zijn om even te overleggen met een onafhankelijke partij voordat u een beslissing neemt waarvan u de gevolgen niet (volledig) kunt overzien. Onze vereniging is die partij. Wij zijn er voor onze leden met een luisterend oor, actuele informatie omtrent wetten en regelgeving en met praktische adviezen. Voor onze leden is het eerste advies altijd gratis. Wij zijn er om elkaar te helpen en samen met partners de markt te vernieuwen en verder te helpen. De vereniging kan u adviseren over de te nemen stappen of in te schakelen hulp. Als blijkt dat je behoefte hebt aan meer ondersteuning, dan kun je gebruik maken van de consultancy van de Vereniging. (link naar over Vereniging Alternatiefwonen consultancy)
Lees hier alles
white ceramic mug on brown wooden table

Kennisbank

Wat is een briefadres en hoe kom ik daar aan? En mag je in een camper wonen of andere recreatieve voertuig? Hoe regel ik een staanplaats of ligplaats voor mijn nieuwe alternatieve woning? Behoud ik mijn sociale zekerheid als ik voor een alternatieve woonvorm kies? Waar vind ik actuele informatie over wet en regelgeving? Zomaar wat vragen waar mensen tegenaan lopen. Vereniging Alternatief Wonen biedt voor haar leden een online kennisbank. De oprichters, leden en partners van de vereniging hebben door hun jarenlange ervaring een schat aan praktisch toepasbare kennis opgedaan. Deze is sinds de komst van de vereniging gebundeld in een online kennisbank die geraadpleegd kan worden door de leden van de Vereniging. In de kennisbank vindt u documenten en informatiebronnen die u kunnen helpen bij het verwezenlijken van uw doelen
Lees hier alles

Verzekeringen

Wanneer je kiest voor een alternatieve woonvorm is het soms erg lastig te verzekeren wanneer je bijvoorbeeld over een briefadres beschikt of geen vaste woon of verblijfplaats hebt. Daarnaast vinden verzekeringmaatschappijen de risico`s vaak te groot en terughoudend en sceptisch zijn. Minstens zo belangrijk is het dan om de verzekering via de vereniging te regelen. De Vereniging  denkt met u mee! Omdat wij collectief kunnen inkopen en zorgen van verzekeringmaatschappijen kunnen wegnemen zodat u zorgeloos kan wonen. Als lid van de Vereniging  krijgt u een aantrekkelijke korting op de jaarlijkse premie, maar belangrijker is nog dat u zorgeloos kan wonen
Lees hier alles
woman holding sword statue during daytime

Juridisch advies

Soms komt het voor dat u juridisch advies nodig heeft. Omdat u een geschil heeft met een overheidsinstantie. Of omdat u met een beleidsmedewerker afspraken wilt vastleggen. Maar welke advocaat kunt u het beste in de arm nemen? Of heeft u juist een HR-specialist nodig? En waar vindt u die dan? Vereniging Alternatief Wonen biedt (juridisch) advies aan haar leden. Of het nu gaat om de ontbinding van een geschil met een gemeente of een andere organisatie of bezwaar maken tegen bestemmingsplanwijzigingen en vergunningen Kunnen wij u niet (direct) helpen? Dan verwijzen wij u door naar experts die gespecialiseerd zijn op gebied van woon, leef en arbeidsrecht. Blijf niet rondlopen met uw juridische vragen en problemen. De Vereniging is er voor haar leden, ook voor advies en juridische ondersteuning.
Lees hier alles
brown tree

Psychische ondersteuning

Voor de meeste mensen die kiezen voor een alternatieve woonvorm betekend het vaak letterlijk een nieuw begin. Soms noodgedwongen en soms een bewuste keuze. Een nieuwe woon en leefstijl kan vaak zeer ingrijpend zijn en betekend niet automatisch dat je er gelukkiger van word. Denk hier bijvoorbeeld aan ontspullen , minimalisering, kleiner wonen, maar ook voor kinderen kan dat erg moeilijk zijn. Daarnaast kunnen er nog onderliggende problemen zijn die niet worden verholpen, traumatische ervaringen die nog niet verwerkt zijn of wanneer je iedere keer tegen een muur van bureaucratie aanloopt waardoor jou persoonlijke levenssfeer word beschadigd. Onze experts kunnen jou hierbij helpen. Zij zijn gespecialiseerd hier in en reiken jou handvaten aan waarmee je weer verder kunt. Loop niet om met uw problemen en schroom niet om hulp te vragen.
Lees hier alles

Technische ondersteuning

Wanneer je er bewust voor kiest om alternatief te gaan wonen kom je ook voor diverse technische dillema`s en keuzes te staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan elektriciteit, verwarming en water. Onze partners kunnen jou degelijk advies geven over de mogelijkheden die het beste passen bij jouw ideeën en wensen. Daarnaast streven we als organisatie ook naar duurzame en innovatieve technische oplossingen en veiligheid voor onze leden. Ook willen we onze leden die mobiel en aquamobiel wonen ondersteuning bieden bij pech en onderhoud en geven we praktische tips en tricks via onze kennis data bank en social media kanalen. Vereniging Alternatief wonen helpt jou graag verder.
Lees hier alles
boy in gray shirt using black laptop computer

Opleiding en Training

Vereniging Alternatief Wonen is een opleidingsplatform aan het ontwikkelen waarmee kinderen die fulltime met hun ouders aan het reizen zijn toch les kunnen krijgen. Dit noemen ze een hybride opleiding. Mensen die fulltime willen reizen en een online business willen genereren kunnen deelnemen aan onze trainingen deelnemen en kunnen zich aansluiten binnen onze business community. Ze krijgen tips en tricks van gerenommeerde ervaren ondernemers en krijgen ze handvaten waarin ze hun eigen bedrijf verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast organiseren we workshops, seminars en netwerk en thema bijeenkomsten waarmee je de mogelijkheid krijgt om andere ondernemers te ontmoeten en jezelf te profileren.
Lees hier alles
 © 2023 Vereniging alternatief wonen
crossmenu