Tiny houses

Tiny houses

De Tiny house mouvement in Nederland word steeds populairder. Iedere gemeente heeft er wel eens van gehoord of hebben een aantal projectvoorstellen op tafel liggen die hier indirect of direct hier mee te maken hebben. Er bestaan een aantal initiatieven en concrete plannen voor tiny houses. De vraag naar tiny houses is enorm gegroeid. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de Europese landen.

Veel mensen overwegen kleiner te wonen. Maar  ook word deze manier van wonen gezien als oplossing voor betaalbaar wonen en als alternatief voor traditionele woonvormen. In Nederland zijn er een aantal communities en stichtingen die zich bezighouden met deze materie. De grootste uitdaging is om een stukje (betaalbare) grond te vinden  waar je een tiny house mag neerzetten.

Voor ons als organisatie staat dan ook een hele uitdaging om de kernwaarden van het tiny wonen te behouden en het te blijven ontwikkelen in samenwerking met gemeenten, overheden en overkoepelende organisaties. Daarnaast zullen wij samen met onze leden en partners zoeken naar mogelijkheden om het tiny house movement blijven te ontwikkelen en te monitoren. 

Wat wij als organisatie willen doen:

Meer samenwerkingen met overkoepelende organisaties en gemeenten
Het faciliteren van een landelijk gratis register voor mensen die zoeken naar een stuk grond.
 © 2023 Vereniging alternatief wonen
crossmenuarrow-down