Touringcars & lijnbussen.

Touringcars & lijnbussen.

In Nederland zijn er steeds meer mensen die een touringcar of lijnbus ombouwen tot camper en gebruiken voor permanente bewoning. Vaak worden deze voertuigen naar eigen inzicht verbouwd en ingericht als een ware droom paleis met veel leefruimte en grote ramen met een voortreffelijke panorama uitzicht. Door de grote bagageruimtes en binnenruimtes zijn bussen en touringcars uiterst geschikt om er een camper van te maken en te gebruiken voor permanente bewoning. Meestal hebben touringcars bij de meeste mensen de voorkeur. Dat komt mede dat touringcars over een betere comfort en isolatie beschikken in tegenstelling dan een lijnbus.  Als vereniging verwijzen wij jou graag door naar andere informatie en inspiratiebronnen.  

Nadelen

Een touringcar of lijnbus ombouwen tot camper doe je niet zomaar even. Hier komt veel kennis en expertise bij te pas en heb je wel enige technische kennis voor nodig. De aanschafprijs hoeft niet duur te zijn, maar om het helemaal naar je zin te maken kan dat zeer prijzig zijn. Voordat je aan dit project begint, kun je vooraf beter jouw voertuig door een onafhankelijk partij laten checken om te controleren  in wat voor conditie en technische staat deze touringcar of lijnbus is. Een touringcar of lijnbus is beperkt manoeuvreerbaar wat tot de nodige problemen kan leiden.

Door het gewicht van deze voertuigen en het geringe brandstofgebruik zijn deze voertuigen erg duur in gebruik. Tenzij je over een vaste staanplaats beschikt of off grid staat. Ook zijn er maar beperkte plaatsen waar je kan staan en is het echt van te voren uitzoeken waar je kan staan. Om in een touringcar te mogen rijden heb je een C-Rijbewijs voor nodig. Daarbij is het erg lastig om een voertuig zoals deze te verzekeren. ( agendapunt)

Wat wij als organisatie willen doen:

Er moeten meer plekken komen voor deze voertuigen.
Speciale verzekeringen voor de gebruikers van deze voertuigen.
 © 2023 Vereniging alternatief wonen
crossmenuarrow-down