Woonvormen

Tiny houses

Woonvormen

Yurt

Woonvormen

Boten & Schepen

Woonvormen

Caravans & Aanhangers

Woonvormen

Vrachtwagens & opleggers.

Woonvormen

Touringcars & lijnbussen.

Woonvormen

Vanlife

Woonvormen

Camper

Woonvormen

RV LIFE

RV LIFE

RV Life is een fenomeen wat van oorsprong uit Amerika en Canada komt. RV staat voor Recreational Vehicle, oftewel recreatie voertuig. Sinds kort is deze woonvorm ook in Europa populair. Mensen met deze levensstijl hebben hun huis ingeruild voor een camper of zelfs een groter voertuig zoals een vrachtwagen of een touringcar. Zij wonen en leven dus de RV Life!
Lees hier alles

Camper

Wonen en leven vanuit een camper biedt veel vrijheid en onafhankelijkheid. Daarbij geeft het mensen veel voldoening en rust. Je beleeft elke dag wel iets nieuws, en je krijgt er een echt vakantiegevoel van. In Nederland zijn er naar schatting ongeveer 1876 mensen die in een camper wonen waarbij een selecte groep in grotere voertuigen zoals vrachtwagens en bussen, verdeeld zijn over heel Europa. Door de enorm stijgende energie kosten en hoge inflatie voelen steeds meer mensen zich genoodzaakt om in een auto of in een camper te wonen
Lees hier alles

Vanlife

Vanlife is precies zoals de vertaling. Leven vanuit een busje. Vanlife is booming in Nederland en in andere Europese landen en word steeds populairder bij jongeren en senioren. Steeds meer mensen bouwen een bestelbusje om tot camper en laten deze door de RDW keuren. Daarnaast zijn er ook bedrijven waar je dat kan laten doen. Ook zijn er een aantal fabriekscampers in een vorm van een busje. De voor- en nadelen zijn precies hetzelfde als camper, hoewel je met een busje makkelijker kan parkeren manoeuvreren.
Lees hier alles

Touringcars & lijnbussen.

In Nederland zijn er steeds meer mensen die een touringcar of lijnbus ombouwen tot camper en gebruiken voor permanente bewoning. Vaak worden deze voertuigen naar eigen inzicht verbouwd en ingericht als een ware droom paleis met veel leefruimte en grote ramen met een voortreffelijke panorama uitzicht. Door de grote bagageruimtes en binnenruimtes zijn bussen en touringcars uiterst geschikt om er een camper van te maken en te gebruiken voor permanente bewoning. Meestal hebben touringcars bij de meeste mensen de voorkeur. Dat komt mede dat touringcars over een betere comfort en isolatie beschikken in tegenstelling dan een lijnbus.  Als vereniging verwijzen wij jou graag door naar andere informatie en inspiratiebronnen.  
Lees hier alles

Vrachtwagens & opleggers.

In de meeste gevallen worden er gesloten voertuigen gebruikt als camper. Hier zou je kunnen denken aan gesloten bakwagens zoals (ex) verhuiswagens, koelwagens of container afzetbakken. Daarnaast worden er ook trekkers met oplegger gebruikt voor bewoning.
Lees hier alles

Caravans & Aanhangers

Lees hier alles

Boten & Schepen

In Nederland is het wonen en leven op een boot of ex beroepsschip erg in trek onder de watersporters. Steeds meer mensen overwegen deze woonvorm. Is ook wel logisch. Wakker worden met een prachtig uitzicht en met licht gewiebel in slaap vallen. Toch is het wonen op een boot of schip gecompliceerder dan wat je in eerste instantie zou denken.
Lees hier alles

Yurt

Misschien heb je wel eens gedroomd over een hutje op de hei en een leven leiden in een back to basics stijl. Of Yurts geschikt zijn voor permanente bewoning is de vraag en daar over zijn de meningen verdeeld. Een Yurt (of Ger) is de traditionele woning van de nomaden in Mongolië. Het is een tent-achtige structuur, een koepelvormige huis gemaakt van een houten frame. Het dak is gemaakt van dakpalen en vormen de kroon van de Yurt. Het frame is bedekt met stukken vilt die vervolgens bedekt zijn met canvas (of meer traditioneel skins). De Kroon kan een leven lang meegaan en in Mongolië worden ze vaak doorgegeven van vader op zoon. Het tentdoek daarentegen niet.
Lees hier alles

Tiny houses

De Tiny house mouvement in Nederland word steeds populairder. Iedere gemeente heeft er wel eens van gehoord of hebben een aantal projectvoorstellen op tafel liggen die hier indirect of direct hier mee te maken hebben. Er bestaan een aantal initiatieven en concrete plannen voor tiny houses. De vraag naar tiny houses is enorm gegroeid. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de Europese landen.
Lees hier alles
 © 2023 Vereniging alternatief wonen
crossmenu