Over ons

De oprichters van de vereniging

Michel, Reinskje en dochter Verona, wonen inmiddels al 8 jaar in een camper. In die tijd waren er helaas ook tegenslagen en vervelende ervaringen met gemeenten en overheidsinstanties. Mede daardoor kwamen Michel en Reinskje 5 jaar geleden op het idee om een vereniging op te richten voor en door mensen met een andere kijk op leven en wonen. De droom om alternatief wonen en leven in Nederland mogelijk te maken en daarbij andere mensen te helpen is nu werkelijkheid geworden!

Michel - Medeoprichter en Voorzitter

Michel groeide op in een echte ondernemersfamilie. Zijn vader had vroeger een eigen caravan en camperbedrijf in Workum waar hij een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Watersport en recreatie is hem met de paplepel ingegoten en hij is tussen de boten, campers en caravans opgegroeid. Michel heeft zich in de loop der jaren zich steeds verder ontwikkeld binnen de watersport en recreatieve sector. Hij helpt bedrijven en organisaties bij het verder ontwikkelen en uitbreiden van hun onderneming of organisatie. Michel is bekend binnen deze sector en heeft daardoor een behoorlijk netwerk opgebouwd. Hij is tevens de voorzitter van Vereniging Alternatief Wonen.

Reinskje - Medeoprichter en actief binnen de organisatie

Reinskje komt uit een conservatief armoedig gezin waarin voedsel een belangrijk thema was. Haar vader had een eigen moestuin waar ze in haar jeugd veel tijd heeft doorgebracht. Reinskje is gewend met relatief weinig middelen en met een flinke dosis creativiteit een fijn en gelukkig leven te leiden. Reinskje is naast de vereniging werkzaam bij een sociale werkplaats en werkt met mensen die een verstandelijke of lichamelijke beperking hebben. Volgens Reinskje verdient iedereen een eigen woonplek. Ze gelooft dat dit, met de nodige aandacht en zorg, mogelijk is. Zij gaat dit verder ontwikkelen en uitdragen binnen de vereniging.

De toekomst

Samen bieden ze dit mooie kennisplatform aan voor mensen die geïnteresseerd zijn in alternatieve woonvormen. Ze vervullen een actieve rol als mediator tussen consument en overheid. Daarnaast zullen zij zich actief inzetten in het managen en ontwikkelen van deze organisatie.

Michel en zijn vrouw hebben besloten om zich de komende jaren met veel overgave, passie en gedrevenheid zich met hart en ziel in te zetten en hun ondernemerskwaliteiten in te zetten voor Vereniging Alternatief Wonen!
 ┬ę 2023 Vereniging alternatief wonen
crossmenu